Prijavi problem


Obeleži sve kategorije koje odgovaraju problemu

Još detalja - opišite nam problem


Uspešno ste prijavili problem!
Status problema i sve dodatne informacije možete pratiti klikom na link.
Nažalost nismo trenutno u mogućnosti da obradimo vaš zahtev.
Molimo vas da pokušate kasnije.

Збирке кратких питања доступне на нет.кабинету

пре 4 године

Након објављивања курсева за комплетно градивно информатике, од данас на нет.кабинету су доступне и збирке кратких питања за вежбу и креирање тестова

Након што је крајем августа по први пут на нет.кабинету објављено комплетно градиво за наставу информатике, ауторски тим Фондације Петља је припремио и збирке кратких питања помоћу којих наставници могу да креирају тестове за проверу знања ученика. Збирке кратких питања представљају додатну подршку наставницима јер помоћу њих  наставници могу на врло једноставан начин да креирају тестове који ће постати додатна активност у онлајн курсу у оквиру нет.кабинета. 

 

Наставник прави тест тако што бира збирке, тематске области и колико задатака које тежине жели да тест садржи. Затим се насумичним избором формира листа задатака за тест, а наставник може додатно да прелиста и искључи поједине задатке.  Сваки ученик добија другачији редослед понуђених одговора у питањима, а додатно постоји варирање у самој формулацији питања и одговора. 

 

Збирке кратких питања, као део наших онлајн материјала, су доступне ученицима за самосталну вежбу и утврђивање знања. До сада су објављене збирке кратких питања за основну школу и гимназију за наставне теме које се обрађују у првом полугодишту.

 

Више о томе како се креира тест користећи задатке из збирке кратких питања погледајте у овом видеу:

У случају да још увек нисте креирали нет.кабинет, нисте сигурни како се отварају налози за ученике, како да направите домаћи задатак или како да комуницирате са ученицима путем нет.кабинета погледајте ове једноминутне видее који се налазе на  ОВОМ линку.