Prijavi problem


Obeleži sve kategorije koje odgovaraju problemu

Još detalja - opišite nam problem


Uspešno ste prijavili problem!
Status problema i sve dodatne informacije možete pratiti klikom na link.
Nažalost nismo trenutno u mogućnosti da obradimo vaš zahtev.
Molimo vas da pokušate kasnije.

Zbirke kratkih pitanja dostupne na net.kabinetu

pre 4 godine

Nakon objavljivanja kurseva za kompletno gradivno informatike, od danas na net.kabinetu su dostupne i zbirke kratkih pitanja za vežbu i kreiranje testova

Nakon što je krajem avgusta po prvi put na net.kabinetu objavljeno kompletno gradivo za nastavu informatike, autorski tim Fondacije Petlja je pripremio i zbirke kratkih pitanja pomoću kojih nastavnici mogu da kreiraju testove za proveru znanja učenika. Zbirke kratkih pitanja predstavljaju dodatnu podršku nastavnicima jer pomoću njih  nastavnici mogu na vrlo jednostavan način da kreiraju testove koji će postati dodatna aktivnost u onlajn kursu u okviru net.kabineta. 

 

Nastavnik pravi test tako što bira zbirke, tematske oblasti i koliko zadataka koje težine želi da test sadrži. Zatim se nasumičnim izborom formira lista zadataka za test, a nastavnik može dodatno da prelista i isključi pojedine zadatke.  Svaki učenik dobija drugačiji redosled ponuđenih odgovora u pitanjima, a dodatno postoji variranje u samoj formulaciji pitanja i odgovora. 

 

Zbirke kratkih pitanja, kao deo naših onlajn materijala, su dostupne učenicima za samostalnu vežbu i utvrđivanje znanja. Do sada su objavljene zbirke kratkih pitanja za osnovnu školu i gimnaziju za nastavne teme koje se obrađuju u prvom polugodištu.

 

Više o tome kako se kreira test koristeći zadatke iz zbirke kratkih pitanja pogledajte u ovom videu:

U slučaju da još uvek niste kreirali net.kabinet, niste sigurni kako se otvaraju nalozi za učenike, kako da napravite domaći zadatak ili kako da komunicirate sa učenicima putem net.kabineta pogledajte ove jednominutne videe koji se nalaze na OVOM linku.