Prijavi problem


Obeleži sve kategorije koje odgovaraju problemu

Još detalja - opišite nam problem


Uspešno ste prijavili problem!
Status problema i sve dodatne informacije možete pratiti klikom na link.
Nažalost nismo trenutno u mogućnosti da obradimo vaš zahtev.
Molimo vas da pokušate kasnije.

Tim fondacije Petlja


Milan Simić
Milan Simić
direktor fondacije

Nakon Matematičke gimnazije diplomirao na ETF-u u Beogradu. Prvih sedam godina karijere je radio kao softver inženjer na proširivanju velikih softverskih biznis rešenja. Nakon toga je proveo 10 godina u Majkrosoftu gde je najveći period proveo na razvoju simulacije fizike za video igre kao softver inženjer i vođa tima. U septembru 2023. godine je napravio veliki zaokret u svojoj karijeri i pridružio se Petljinom timu kao savetnik za razvoj. U aprilu 2024. godine postao je direktor Fondacije Petlja.

Nebojša Vasiljević
Nebojša Vasiljević
direktor za veštačku inteligenciju

Nebojša Vasiljević je istaknut stručnjak u oblasti informacionih tehnologija i njihove primene u obrazovanju, trenutno na poziciji direktora za veštačku inteligenciju Fondacije Petlje. Njegovo duboko razumevanje tehnologije zajedno sa iskustvom u nastavi, industriji i oblikovanju javnih politika omogućili su mu da ostvari značajan doprinos u unapređivanju digitalnog obrazovanja u Srbiji, a posebno kada je u pitanju učenje programiranja. Svojom stručnošću u oblasti obrade prirodnog jezika (NLP) doprineo je usmeravanju razvojnih aktivnosti Fondacije Petlja ka primeni generativne veštačke inteligencije. Pre angažovanja u Fondaciji Petlja, bio je pomoćnik ministra zadužen za informaciono društvo, kada počinje njegova posvećenost jačanju uloge informacionih tehnologija u obrazovanju. Diplomirao je, magistrirao i doktorirao na Univerzitetu u Beogradu.

Katarina Anđelković
Katarina Anđelković
programska direktorka

Diplomirala na Odeljenju za sociologiju, Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Nakon toga je pet godina radila u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, gde je u delu obrazovanja vodila projekte poput „Digitalne škole“, konkursa „Digitalni čas“ i inicijative „Klikni bezbedno“, da bi iza rada u ministarstvu dve i po godine provela u Centru za promociju nauke radeći na međunarodnim projektima, popularizaciji i decentralizaciji nauke u Srbiji. Od kraja 2017. se vraća osnovnom i srednjem obrazovanju u domenu informacionih tehnologija kroz rad u Petlji, a promocijom i popularizacijom nauke se i dalje bavi u slobodno vreme.

Nevenka Nogo
Nevenka Nogo
projektna koordinatorka

Završila je Fakultet bezbednosti Univerziteta u Beogradu. Osvajila je nagradu na literalnom konkursu „Borislav Pekić“ i objavila esej u prvom izdanju bilingvalnog časopisa Filološkog fakulteta „Stagiornale“. Tokom srednje škole i na početku studija volontirala je za AFS, organizaciju koja se bavi razmenama učenika i promocijom mira i stabilnosti. Oprobala se i u administraciji, a 2022. počela da radi u Petljinom organizacionom timu.

Iva Gvozdenović
Iva Gvozdenović
projektna asistentkinja

Master student pravnog fakulteta Univerziteta Union u Beogradu iz oblasti Ekološko pravo. Završila Treću beogradsku gimnaziju, bilingvalno Italijanski. Radila je u Kancelariji za Kosovo i Metohiju na EU projektu "besplatna pravna pomoć". Završila online kurs "HR- upravljanje ljudskim resursima" 2021. godine. Oprobala se i kao HR Business Partner intern u CCHBC gde je, u sklopu prakse radila na dva projekta. Postala deo Petljinog organizacionog tima 2022. godine.

David Lutovac
David Lutovac
projektni asistent

Završio Filološku gimnaziju u Beogradu, smer za španski jezik. Oprobao se u administraciji, a nakon toga se više godina posvetio kuvarstvu. Zaposlen u Petlji od marta 2023. godine kao deo organizacionog tima.

Biljana Saičić
Biljana Saičić
administrativna saradnica

Diplomirala na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. Profesionalnu karijeru počela je u Udruženoj beogradskoj banci, ali vrlo brzo se opredelila za rad u spoljnoj trgovini. Nakon tri i po godine u Poslovnoj zajednici COBEX, dvadeset sedam godina radila je na velikom broju poslova iz oblasti spoljne trgovine u fabrici lekova Galenika Beograd. Zaposlena u Petlji od oktobra 2019. godine.

Infrastrukturni tim


Nenad Milutinović
Nenad Milutinović
vodeći softverski inženjer

Završio Matematičku gimnaziju u Beogradu za vreme koje je pohađao seminar Primenjene fizike i elekotronike u Istraživačkoj stanici Petnica. Diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Zaposlen u Petlji od oktobra 2018.

Jovan Marić
Jovan Marić
softverski inženjer

Završio Matematičku gimnaziju u Beogradu. Diplomirao na Matematičkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde trenutno pohađa master studije na katedri za informatiku.Zaposlen u Petlji od septembra 2019. Član je Machine Learning and Applications Group, bazirane na Matematičkom fakultetu.

Nemanja Vuković
NemanjaVukovic
softverski inženjer

NemanjaVukovicDescription

Spoljni saradnici


Snežana Marković
Snežana Marković
Saradnik za relacije sa nastavnicima

Diplomirani matematičar smera za računarstvo i informatiku. Ima dvadeset četiri godine radnog iskustva u srednjim školama i tri godine u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Dva puta osvajala prvu nagradu na takmičenju „Kreativna škola“, autor i realizator više programa stručnog usavršavanja iz oblasti učenja na daljinu, primene IKT u nastavi, projekata iz oblasti obrazovanja, više puta član komisije za izradu nastavnih programa za računarstvo i informatiku. Koautor ili recenzent nekoliko udžbenika i priručnika za nastavu računarstva i informatike. Za vreme rada u Ministarstvu inicirala izradu novog kurikuluma za informatiku u osnovnoj i srednjim školama i promenu statusa predmeta informatika i računarstvo u obavezan predmet od petog razreda osnovne škole.

Luka Simić
Luka Simić
softverski inženjer - volonter

Završio Računarsku gimnaziju u Beogradu i trenutno na osnovnim studijama na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, odsek Softversko inženjerstvo. Saradnik na seminaru primenjene fizike i elektronike u Istraživačkoj stanici Petnica.

Memorial


Nikola Stojanović
Nikola Stojanović (1989 - 2023)
Frontend developer

Završio Matematičku gimnaziju u Beogradu. Nakon dugogodišnjeg bavljenja plesom,vratio se programiranju. Zaposlen u Petlji od aprila 2022.