Prijavi problem


Obeleži sve kategorije koje odgovaraju problemu

Još detalja - opišite nam problem


Uspešno ste prijavili problem!
Status problema i sve dodatne informacije možete pratiti klikom na link.
Nažalost nismo trenutno u mogućnosti da obradimo vaš zahtev.
Molimo vas da pokušate kasnije.

Сарадња British Council-a и Фондације Петља у оквиру пројекта “Школе за 21. век”

пре 5 године

У British Council просторијама потписан Уговор о сарадњи између Фондације Петља и British Council-а у оквиру пројекта “Школе за 21. век”

Клер Сирс, директорка British Council-а за Србију и Небојша Васиљевић директор Фондације Петља потписали су Уговор о сарадњи на регионалном пројекту “Школе за 21. век” који спроводи British Council, а који је подржан од стране британске Владе. 

 

Реч је о трогодишњем пројекту којим је предвиђено да све основне школе на територији Западног Балкана до средине 2021. године добију micro:bit уређаје које ће користити како у настави рачунарства тако и у другим предметима. Идеја која стоји иза овог веома амбициозног пројекта је жеља да ученици уз помоћ својих наставника и током редовних школских активности развију критичко и алгоритамско размишљање као и мултидисциплинаран приступ решавању проблема.

 

Главне активности ауторских тимова Фондације Петља ће бити израда едукативних ресурса који су намењени употреби micro:bit уређаја у основним школама у Србији, у оквиру предмета Информатика и рачунарство у петом разреду као део наставне теме Рачунарство, у седмом и осмом разреду у оквиру наставне теме Пројектни задатак а у оквиру предмета Техника и технологија Петљини материјали ће покрити две наставне теме, Техничка и дигитална писменост и Конструктивно моделовање. 

 

Клер Сирс је овом приликом изјавила: „Веома смо поносни сарадњом са Фондацијом Петља која ће допринети развоју вештина за 21. век код деце у основним школама у Србији“

 

Небојша Васиљевић је поводом почетка сарадње између две институције изјавио: „ Драго ми је што је Фондација Петља препозната као партнер у реализацији пројекта „Школе за 21. век“ и што ћемо у сарадњи са British Council-ом ученицима и њиховим наставницима у основним школама понудити додатне могућности за учење програмирања уз помоћ micro:bit уређаја.“

 

Пројектом је предвиђено и организовање обука за наставнике информатике и рачунарства као и за наставнике који предају технику и технологију у наведеним разредима основне школе. 

 

Више информација о пројекту на www.britishcouncil.rs

Погледај још и ...

Види све вести