Prijavi problem


Obeleži sve kategorije koje odgovaraju problemu

Još detalja - opišite nam problem


Uspešno ste prijavili problem!
Status problema i sve dodatne informacije možete pratiti klikom na link.
Nažalost nismo trenutno u mogućnosti da obradimo vaš zahtev.
Molimo vas da pokušate kasnije.

Прва рунда квалификација и нови рекорд

пре 5 године

Током викенда одржана је прва рунда квалификација за средњошколско такмичење из програмирања у организацији Друштва математичара Србије и уз подршку Фондације Петља

У суботу, 23. новембра тачно у подне почела је прва од укупно три рунде квалификација у оквиру средњошколског такмичења из програмирања која је трајала 24 часа. Прелиминарни резултати су објављени на следећем linku.

 

Прва рунда квалификација је донела и нов рекорд по питању броја учесника. Чак 935 ученика средњих школа је послало решење једног или више задатака. Поређења ради, у првој рунди квалификација за прошлу школску годину 2018/2019. у првој рунди је учествовало 796 средњошколаца. 

Средњошколци су у року од 24 сата требали да реше пет алгоритамских задатака различите тежине и да решења пошаљу на Арену, такмичарско окружење које је део портала Петља где се решења аутоматски проверавају и оцењују.

 

Следећа рунда квалификација је заказана за 21. децембар 2019. године а све информације биће на време објављене на званичном сајту за средњошколска такмичења.

 

За то време, сви такмичари могу да се припремају и вежбају помоћу материјала који су доступни на petlja.org, а ми предлажемо да почнете од Збирке алгоритамских задатака–основни ниво а ако су вам задаци из ове Збирке лаки, увек можете да вежбате из Збирке алгоритамских задатака-напредни ниво.

Погледај још и ...

Види све вести