Prijavi problem


Obeleži sve kategorije koje odgovaraju problemu

Još detalja - opišite nam problem


Uspešno ste prijavili problem!
Status problema i sve dodatne informacije možete pratiti klikom na link.
Nažalost nismo trenutno u mogućnosti da obradimo vaš zahtev.
Molimo vas da pokušate kasnije.

Prva runda kvalifikacija i novi rekord

pre 5 godine

Tokom vikenda održana je prva runda kvalifikacija za srednjoškolsko takmičenje iz programiranja u organizaciji Društva matematičara Srbije i uz podršku Fondacije Petlja

U subotu, 23. novembra tačno u podne počela je prva od ukupno tri runde kvalifikacija u okviru srednjoškolskog takmičenja iz programiranja koja je trajala 24 časa. Preliminarni rezultati su objavljeni na sledećem linku.

 

Prva runda kvalifikacija je donela i nov rekord po pitanju broja učesnika. Čak 935 učenika srednjih škola je poslalo rešenje jednog ili više zadataka. Poređenja radi, u prvoj rundi kvalifikacija za prošlu školsku godinu 2018/2019. u prvoj rundi je učestvovalo 796 srednjoškolaca. 

Srednjoškolci su u roku od 24 sata trebali da reše pet algoritamskih zadataka različite težine i da rešenja pošalju na Arenu, takmičarsko okruženje koje je deo portala Petlja gde se rešenja automatski proveravaju i ocenjuju.

 

Sledeća runda kvalifikacija je zakazana za 21. decembar 2019. godine a sve informacije biće na vreme objavljene na zvaničnom sajtu za srednjoškolska takmičenja.

 

Za to vreme, svi takmičari mogu da se pripremaju i vežbaju pomoću materijala koji su dostupni na petlja.org, a mi predlažemo da počnete od Zbirke algoritamskih zadataka–osnovni nivo a ako su vam zadaci iz ove Zbirke laki, uvek možete da vežbate iz Zbirke algoritamskih zadataka-napredni nivo.