Prijavi problem


Obeleži sve kategorije koje odgovaraju problemu

Još detalja - opišite nam problem


Uspešno ste prijavili problem!
Status problema i sve dodatne informacije možete pratiti klikom na link.
Nažalost nismo trenutno u mogućnosti da obradimo vaš zahtev.
Molimo vas da pokušate kasnije.

Почеле су обуке за наставнике информатике у оквиру програма „Настава програмирања у петом и шестом разреду“

пре 7 године

У суботу, 07. октобра реализоване су прве обуке за наставнике информатике у оквиру програма „Настава програмирања у петом и шестом разреду".

Данас , у суботу, 07. октобра реализоване су прве обуке за наставнике информатике у оквиру програма стручног усавршавања „Настава програмирања у петом и шестом разреду". Програм стручног усавршавања је конципиран тако да обухвата два дана непосредног рада у учионици, сваки дан је трајању од 6 часова и са размаком између првог и другог дана обуке од најмање две недеље. У периоду између два дана обуке наставници ће самостално прелазити материјале на Petlja.org уз менторску подршку тренера. Обука је бесплатна за полазнике, при ћему организатор не покрива трошкове превоза. Обавезно је присуство наставника оба дана на истом месту извођења обуке на коме је наставник започео обуку како би се остварило право на добијање 12 бодова стручног усавршавања.

 

Програм стручног усавршавања „Настава програмирања у петом и шестом разреду“ је подржан од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја и има статус програма од јавног интереса.

 

Реализацију обуке за првих 30 група наставника омогућила је компанија Microsoft кроз Philanthropies иницијативу која има за циљ оснаживање капацитета наставника за рачунарске науке, а пројекат заједно реализују Фондација Петља и Фондација Докукино. Пројектом је предвиђено да се обуке за наставнике организују у 30 слабије развијених општина како би се ојачали капацитети наставника у тим деловима наше земље.

 

Министарство просвете, науке и технолошког развоја је у понедељак, 2. октобра, упутило допис школским управама са молбом да проследе позив основним школама како би се наставници информатике пријавили за обуку у месту које је најближе месту њиховог рада. У првих неколико дана на обуку се пријавило преко 800 наставника чиме су капацитети у готово свим општинама предвиђеним пројектом&нбсп; попуњени. За преостале непопуњене термине се можете пријавити на:http://goo.gl/7pH4im

Погледај још и ...

Види све вести