Prijavi problem


Obeleži sve kategorije koje odgovaraju problemu

Još detalja - opišite nam problem


Uspešno ste prijavili problem!
Status problema i sve dodatne informacije možete pratiti klikom na link.
Nažalost nismo trenutno u mogućnosti da obradimo vaš zahtev.
Molimo vas da pokušate kasnije.

Počele su obuke za nastavnike informatike u okviru programa „Nastava programiranja u petom i šestom razredu“

pre 7 godine

U subotu, 07. oktobra realizovane su prve obuke za nastavnike informatike u okviru programa „Nastava programiranja u petom i šestom razredu".

Danas, u subotu, 07. oktobra realizovane su prve obuke za nastavnike informatike u okviru programa stručnog usavršavanja „Nastava programiranja u petom i šestom razredu". Program stručnog usavršavanja je koncipiran tako da obuhvata dva dana neposrednog rada u učionici, svaki dan je trajanju od 6 časova i sa razmakom između prvog i drugog dana obuke od najmanje dve nedelje. U periodu između dva dana obuke nastavnici će samostalno prelaziti materijale na Petlja.org uz mentorsku podršku trenera. Obuka je besplatna za polaznike, pri ćemu organizator ne pokriva troškove prevoza. Obavezno je prisustvo nastavnika oba dana na istom mestu izvođenja obuke na kome je nastavnik započeo obuku kako bi se ostvarilo pravo na dobijanje 12 bodova stručnog usavršavanja.

 

Program stručnog usavršavanja „Nastava programiranja u petom i šestom razredu“ je podržan od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i ima status programa od javnog interesa.

 

Realizaciju obuke za prvih 30 grupa nastavnika omogućila je kompanija Microsoft kroz Philanthropies inicijativu koja ima za cilj osnaživanje kapaciteta nastavnika za računarske nauke, a projekat zajedno realizuju Fondacija Petlja i Fondacija Dokukino. Projektom je predviđeno da se obuke za nastavnike organizuju u 30 slabije razvijenih opština kako bi se ojačali kapaciteti nastavnika u tim delovima naše zemlje.

 

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je u ponedeljak, 2. oktobra, uputilo dopis školskim upravama sa molbom da proslede poziv osnovnim školama kako bi se nastavnici informatike prijavili za obuku u mestu koje je najbliže mestu njihovog rada. U prvih nekoliko dana na obuku se prijavilo preko 800 nastavnika čime su kapaciteti u gotovo svim opštinama predviđenim projektom  popunjeni. Za preostale nepopunjene termine se možete prijaviti na: http://goo.gl/7pH4im