Prijavi problem


Obeleži sve kategorije koje odgovaraju problemu

Još detalja - opišite nam problem


Uspešno ste prijavili problem!
Status problema i sve dodatne informacije možete pratiti klikom na link.
Nažalost nismo trenutno u mogućnosti da obradimo vaš zahtev.
Molimo vas da pokušate kasnije.

Објављене су прве видео лекције Фондације Петља за шести разред

пре 6 године

Фондација Петља је објавила први део видео лекција као додатан вид подршке наставницима и ученицима при учењу програмског језика Пајтон у шестом разреду.

Седам објављених видео лекција односи се на Карел робота, а сваки видео траје између 4 и 7 минута: https://petlja.org/skola/osnovna/sesti/video

 

Подсетимо, за ученике шетог разреда информатика је од ове школске године обавезан предмет, а по очекиваној динамици у оквиру предмета ускоро почиње учење програмирања. Као подршку учењу програмирања у шестом разреду, ауторски тим Фондације Петља је прошле године креирао Приручник за шести разред и Збирку кратких питања, који се налазе на порталу Petlja.org и могу се слободно користити.

 

У жељи да пружимо додатну подршку наставницима и ученицима, сада смо креирали и видео лекције које прате наш Приручник и дају додатна појашњења, уводећи кориснике корак по корак у свет текстуалног програмирања.

 

Првих седам видео лекција се бави Карел роботом и оне објашњавају како се овим роботом може управљати на програмском језику Пајтон. Објашњене су наредбе кретања робота, као и опште наредбе гранања и понављања у Пајтону, са примерима угнежђених петљи. Свакоме ко испрати ове кратке лекције, решавање задатака из Приручника ће постати још лакше.

Погледај још и ...

Види све вести