Prijavi problem


Obeleži sve kategorije koje odgovaraju problemu

Još detalja - opišite nam problem


Uspešno ste prijavili problem!
Status problema i sve dodatne informacije možete pratiti klikom na link.
Nažalost nismo trenutno u mogućnosti da obradimo vaš zahtev.
Molimo vas da pokušate kasnije.

Objavljene su prve video lekcije Fondacije Petlja za šesti razred

pre 6 godine

Fondacija Petlja je objavila prvi deo video lekcija kao dodatan vid podrške nastavnicima i učenicima pri učenju programskog jezika Pajton u šestom razredu.

Sedam objavljenih video lekcija odnosi se na Karel robota, a svaki video traje između 4 i 7 minuta: https://petlja.org/skola/osnovna/sesti/video

 

Podsetimo, za učenike šetog razreda informatika je od ove školske godine obavezan predmet, a po očekivanoj dinamici u okviru predmeta uskoro počinje učenje programiranja. Kao podršku učenju programiranja u šestom razredu, autorski tim Fondacije Petlja je prošle godine kreirao Priručnik za šesti razred i Zbirku kratkih pitanja, koji se nalaze na portalu Petlja.org i mogu se slobodno koristiti.

 

U želji da pružimo dodatnu podršku nastavnicima i učenicima, sada smo kreirali i video lekcije koje prate naš Priručnik i daju dodatna pojašnjenja, uvodeći korisnike korak po korak u svet tekstualnog programiranja.

 

Prvih sedam video lekcija se bavi Karel robotom i one objašnjavaju kako se ovim robotom može upravljati na programskom jeziku Pajton. Objašnjene su naredbe kretanja robota, kao i opšte naredbe grananja i ponavljanja u Pajtonu, sa primerima ugnežđenih petlji. Svakome ko isprati ove kratke lekcije, rešavanje zadataka iz Priručnika će postati još lakše.