Prijavi problem


Obeleži sve kategorije koje odgovaraju problemu

Još detalja - opišite nam problem


Uspešno ste prijavili problem!
Status problema i sve dodatne informacije možete pratiti klikom na link.
Nažalost nismo trenutno u mogućnosti da obradimo vaš zahtev.
Molimo vas da pokušate kasnije.

Дигитални свет је доступан на нет.кабинету за све разреде

пре 11 месеци

На онлајн платформи нет.кабинет на порталу петља.орг објављени су материјали за сва четири разреда предмета Дигитални свет

Од ове школске године, Дигитални свет по први пут постаје обавезан предмет у четвртом разреду основне школе. Тиме се завршава циклус увођења предмета Дигитални свет у ниже разреде.

 

 За предмет Дигитални свет, ауторски тим Фондације Петља је креирао нове курсеве за први, други и четврти разред који у потпуности прате званични програм наставе и учења и доступни су на онлајн платформи нет.кабинет на порталу петља.орг. Курс за трећи разред је доступан од раније. Сви курсеви су објављени као отворени образовни ресурси. 

 

Идеја увођења предмета Дигитални свет у млађе разреде основних школа је да деца од малих ногу увиде да су дигитални уређаји свуда око нас али и да науче како да их безбедно користе. Као посебна тематска област издаваја се Алгоритамски начин размишљања. У четвртом разреду ученице и ученици ће имати прилике да алгоритме боље разумеју уз помоћ Карел робота и тиме на један интересантан и интерактиван начин савладају неке од основних концепата у програмирању.  

 

Сви материјали су креирани у оквиру пројекта „Изградња кључних рачунарских компетенција – ка радној снази будућности“, којим координира Програм Уједињених нација за развој (УНДП) и на коме је Фондација Петља имплементациони партнер, а који се спроводи у партнерству са Министарством просвете и уз подршку Владе Републике Србије

Погледај још и ...

Види све вести