Prijavi problem


Obeleži sve kategorije koje odgovaraju problemu

Još detalja - opišite nam problem


Uspešno ste prijavili problem!
Status problema i sve dodatne informacije možete pratiti klikom na link.
Nažalost nismo trenutno u mogućnosti da obradimo vaš zahtev.
Molimo vas da pokušate kasnije.

Потписан споразум о сарадњи између Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Фондације Петља

пре 7 године

03.октобра 2017. године потписан је Споразум о сарадњи између Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Фондације Петља.

У уторак, 03. oктобра 2017. године у просторијама Министарства просвете, науке и технолошког развоја, потписан је Споразум о сарадњи између Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Фондације Петља. Споразум су потписали министар просвете Младен Шарчевић и директор Фондације Петља Небојша Васиљевић.

Министарство и Фондација разумеју изузетан значај  унапређивања наставе информатике и рачунарства у основним и средњим школама као и унапређивања и омасовљавање такмичења у области информатике и рачунарства, а овај споразум ће представљати оквир за даљу сарадњу у реализацији приоритета у тим областима.

Предмет Информатика и рачунарство је од ове школске године добио статус обавезног предмета за ученике петог разреда основне школе док ученици шестог разреда информатику и рачунарство уче по новом наставном програму изборног предмета.

Фондација Петља је у координацији са Министарством просвете, науке и технолошког развоја на порталу Petlja.org објавила интерактивне материјале за учење програмирања за пети и шести разред који представљају подршку наставницима у реализацији наставе, а ученицима у стицању потребних знања и вештина.

Поред тога су планиране и обуке за наставнике информатике и рачунарства. Фондација Петља је припремила програм стручног усавршавања „Настава програмирања у петом и шестом разреду“ који је добио подршку Министарства просвете науке и технолошког развоја и одређен му је статус програма од јавног интереса. Ускоро се планирају прве обуке, о чему ћемо посебно детаљније информисати јавност.

 

Погледај још и ...

Види све вести