Prijavi problem


Obeleži sve kategorije koje odgovaraju problemu

Još detalja - opišite nam problem


Uspešno ste prijavili problem!
Status problema i sve dodatne informacije možete pratiti klikom na link.
Nažalost nismo trenutno u mogućnosti da obradimo vaš zahtev.
Molimo vas da pokušate kasnije.

Potpisan sporazum o saradnji između Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Fondacije Petlja

pre 7 godine

03. oktobra 2017. godine potpisan je Sporazum o saradnji između Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Fondacije Petlja.

U utorak, 03. oktobra 2017. godine u prostorijama Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, potpisan je Sporazum o saradnji između Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Fondacije Petlja. Sporazum su potpisali ministar prosvete Mladen Šarčević i direktor Fondacije Petlja Nebojša Vasiljević.

Ministarstvo i Fondacija razumeju izuzetan značaj  unapređivanja nastave informatike i računarstva u osnovnim i srednjim školama kao i unapređivanja i omasovljavanje takmičenja u oblasti informatike i računarstva, a ovaj sporazum će predstavljati okvir za dalju saradnju u realizaciji prioriteta u tim oblastima.

Predmet Informatika i računarstvo je od ove školske godine dobio status obaveznog predmeta za učenike petog razreda osnovne škole dok učenici šestog razreda informatiku i računarstvo uče po novom nastavnom programu izbornog predmeta.

Fondacija Petlja je u koordinaciji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja na portalu Petlja.org objavila interaktivne materijale za učenje programiranja za peti i šesti razred koji predstavljaju podršku nastavnicima u realizaciji nastave, a učenicima u sticanju potrebnih znanja i veština.

Pored toga su planirane i obuke za nastavnike informatike i računarstva. Fondacija Petlja je pripremila program stručnog usavršavanja „Nastava programiranja u petom i šestom razredu“ koji je dobio podršku Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja i određen mu je status programa od javnog interesa. Uskoro se planiraju prve obuke, o čemu ćemo posebno detaljnije informisati javnost.