Prijavi problem


Obeleži sve kategorije koje odgovaraju problemu

Još detalja - opišite nam problem


Uspešno ste prijavili problem!
Status problema i sve dodatne informacije možete pratiti klikom na link.
Nažalost nismo trenutno u mogućnosti da obradimo vaš zahtev.
Molimo vas da pokušate kasnije.

Bubble Cup 6

пре 12 године

Bubble Cup се одржава по шести пут! Прва фаза такмичења почеће 1. априла 2013. и трајаће месец дана. Друга фаза предвиђена је за мај, а финале ће се одржати на јесен у Београду.

Стартује Bubble Cup 6!

Bubble Cup се одржава по шести пут! Прва фаза такмичења почеће 1. априла 2013. и трајаће месец дана. Друга фаза предвиђена је за мај, а финале ће се одржати на јесен у Београду.

Ове године ће такмичење први пут бити организовано у две категорије:

            1. Ученици средњих и основних школа 

            2. Студенти

Bubble Cup је тимско такмичење (три такмичара у тиму) у решавању алгоритамских проблема намењено студентима и средњошколцима у Србији и широм света. Циљ такмичења је популаризација програмирања међу младима и побољшање успеха екипа наше земље на међународним такмичењима (АЦМ и сличним). Такмичење организује Информационо друштво Србије, а главни покровитељ и организатор техничког дела такмичења (осмишљавање задатака, реализација такмичарског система, вебсајта итд.) је Microsoft Development Center Serbia (http://www.microsoft.com/serbia/mdcs/).

Такмичење је организовано тако да се састоји из укупно три рунде, у којима се такмиче екипе састављене од највише три члана. Прве две рунде су квалификационе и изводе се онлине, преко сајта такмичења, www.bubblecup.org. Најбоље екипе из обе категорије се такмиче уживо – у септембру организујемо сусрет у Београду!

Ученици средњих и основних школа током пет часова решавају алгоритамске задатке, у развојном окружењу и програмском језику по избору. Финале траје практично два дана – с обзиром да су многе екипе ван Београда, а неке и ван Србије, прво вече је организован долазак и испробавање система за такмичење, а другог дана се одржава само такмичење, након којег организујемо разгледање Развојног центра Мајкрософта и пројеката који се тамо имплементирају. Те вечери се организује додела награда и победничка журка.

Само on-site финале такмичења изузетно је занимљиво и узбудљиво, а детаљи су у attach-u. 

Студенти који се такмиче у финалу, од ове године, неће бити у истој категорији са средњошколцима. Они ће за решавање својих проблема имати 24h. Детаљније информације можете пронаћи на сајту такмичења.

Bubble Cup Тим

 

Погледај још и ...

Види све вести