Prijavi problem


Obeleži sve kategorije koje odgovaraju problemu

Još detalja - opišite nam problem


Uspešno ste prijavili problem!
Status problema i sve dodatne informacije možete pratiti klikom na link.
Nažalost nismo trenutno u mogućnosti da obradimo vaš zahtev.
Molimo vas da pokušate kasnije.

Онлајн тестови доступни на Петљи

пре 5 године

Од данас, наставници лако могу да креирају онлајн тестове за своје ученике у шестом и седмом разреду и првом разреду гимназије и тиме провере њихово знање из програмирања

Како се приближавамо крају школске године, наш тим је развио још једну функционалност на порталу petlja.org која ових дана може бити додатна подршка наставницима информатике. Наставници који предају рачунарство у шестом и седмом разреду као и у првом разреду гимназије од данас могу на врло једноставан начин преко својих наставничких налога да направе онлајн тестове за проверу знања користећи наше материјале. 

 

Нова функционалност прављења тестова омогућава наставнику да изабере онолико питања колико сматра да један тест треба да садржи, да та питања буду различите тежине као и да направи више комбинација питања и тај тест ученицима достави у форми линка којем ученик приступа. У сваком тренутку наставник може зауставити тест или га поново покренути, а да би наставник могао да креира тест потребно је да приступи преко свог наставничког налога контролној табли и изабере опцију Тестови са кратким питањима.

 

По завршеном тесту, наставник ће за сваког ученика моћи да види на која питања из теста је ученик тачно, а на која нетачно одговорио. На тај начин, наставнику је ово још један алат и вид подршке при давању оцене. 

 

У наредном периоду настављамо са радом на новим функционалностима које ће рад на нашем порталу учинити још удобнијим и наставницима и ученицима. 

Погледај још и ...

Види све вести