Prijavi problem


Obeleži sve kategorije koje odgovaraju problemu

Još detalja - opišite nam problem


Uspešno ste prijavili problem!
Status problema i sve dodatne informacije možete pratiti klikom na link.
Nažalost nismo trenutno u mogućnosti da obradimo vaš zahtev.
Molimo vas da pokušate kasnije.

НЕТ.КАБИНЕТ вебинар: Упознавање са новом платформом за онлајн учење програмирања

пре 5 године

ВЕБИНАР ЗА НАСТАВНИКЕ ИНФОРМАТИКЕ // ЧЕТВРТАК, 14. МАЈА ОД 19.00

Упознајте се са новом веб локацијом у оквиру које ћете моћи да креирате своје виртуелне / дигиталне кабинете, пратите напредак ученика кроз курсеве, креирате онлајн тестове за проверу знања, шаљете и прегледате домаће задатке и комуницирате са својим одељењем. Пријавите се.

 

Од када постоје савремене школе, учење на даљину никада није било оволико доступно али ни значајно, као што је то случај у претходна два месеца. Управо то нас је довело до тога да од читања научних радова, блогова и предавања људи који се баве образовањем о предностима и манама онлајн учења сада можемо да добијемо прве утиске директно од наставника, ученика и родитеља. И , као и код свих ствари које су нове и многима непознате, утисци су подељени.

 

Неки сматрају да онлајн учење не може још увек да замени интеракцију између наставника и ученика, а камоли између вршњака. Школа , као што знамо, поред образовне има и васпитну улогу и то је врло  важан фактор у социјализацији деце због чега је школа незаменљива. Међутим , једна од главних предности учења путем интернета је што ученици могу да прате програм у односу на сопствени темпо, било да воле да раде унапред или да додатно утврђују градиво. 

 

Полазећи од свих предности и недостатака онлајн учења и узимајући у обзир важност свих елемената у процесу стицања знања, Фондација Петља и Иницијатива „Дигитална Србија“ су покренуле нет.кабинет који ће на темељу материјала платформе petlja.org омогућити ученицима да лакше и брже прате наставу, а њиховим наставницима да успешно прилагоде своје педагошке праксе сваком свом ђаку. Нет.кабинет омогућава учење програмирања на интерактиван начин у коме ученик може да самостално – или у сарадњи са својим наставником – пролази кроз градиво, прати свој напредак, ради тестове и домаће задатке у односу на свој тренутни ниво знања.

 

Како бисмо вам представили шта све нет.кабинет може и које то функционалности пружа, позивамо наставнике информатике из основних и средњих школа да нам се придруже на вебинару у четвртак, 14. маја од 19 часова. Вебинар ће трајати 45 минута.

 

Пријављивање за вебинар је обавезно , а кроз нове функционалности нет.кабинета ће вас водити Снежана Марковић, професорка Рачунарства и информатике у ВИ београдској гимназији и сарадница Фондације Петља.   

Погледај још и ...

Види све вести