Prijavi problem


Obeleži sve kategorije koje odgovaraju problemu

Još detalja - opišite nam problem


Uspešno ste prijavili problem!
Status problema i sve dodatne informacije možete pratiti klikom na link.
Nažalost nismo trenutno u mogućnosti da obradimo vaš zahtev.
Molimo vas da pokušate kasnije.

Буди data driven

пре 4 године

Фондација Петља са пројектом Буди дата дривен учествује у програму друштвене одговорности Свет какав желиш, компаније A1 Србија.

Компанија A1 Србија ће у оквиру програма друштвене одговорности Свет какав желиш подржати три пројекта, по један из области образовања, јавног здравља и екологије, са укупним наградним фондом од 10 милиона динара. Пројекти у оквиру програма ће добити 2, 3 или 5 милиона динара, у зависности од броја освојених гласова. За пројекат који сматрате најважнијим можете гласати на страници https://svetkakavzelis.rs/.

 

Фондација Петља у програму Свет какав желиш учествује са појектом Буди дата дривен чији ће резултат бити бесплатан, интерактивни курс на тему обраде, анализе и визуелизације података помоћу програмског језика Пајтон. Курс ће бити прилагођен нивоу знања средњошколаца и студената нетехничких наука, што омогућује свакоме ко је заинтересован да закорачи у свет обраде и визуелизације података. 

 

Тумачење података, доношење закључака на основу њихове анализе и одговарајуће визуелно представљање података, данас су вештине које су незаобилазне у готово свим сферама живота - привреди, медијима, образовању, свакодневици. Готово да нема феномена који се не може сагледати кроз призму анализе и обраде података, и то поготово сада, када су сирови подаци све доступнији у огромном броју области. 

 

Колико је безбедно да се вакцинишем? Колико је ваздух који дишем чист? Каква је економска ситуација у мом окружењу? Да ли могу нешто да урадим како би сајт који правим био посећенији? Да ли су у мом окружењу мушкарци и жене равноправни? Одговори на оваква питања крију се, између остало и у подацима у подацима и зато желимо да, кроз овај курс, свакоме ко је заинтересован омогућимо да, уз помоћ програмерских алата, свом аресналу вештина дода и анализу, обраду и визуелизацију података, које ће моћи да користи за боље разумевање свог оркужења, било да се ради о послу, друштву, природи или некој другој области.

 

Уколико помоћу ваших гласова остваримо буџет од 5 милиона динара, моћи ћемо да организујемо и школу анализе, обраде и визуелизације података уз помоћ програмског језика Пајтон за 100 студената нетехничких наука којима ће ово бити јединствена прилика да се, кроз менторски рад и међусобну сарадњу, упознају са овом области, која ће им бити вишеструко корисна и за лични и за професионални развој. 

Погледај још и ...

Види све вести