Prijavi problem


Obeleži sve kategorije koje odgovaraju problemu

Još detalja - opišite nam problem


Uspešno ste prijavili problem!
Status problema i sve dodatne informacije možete pratiti klikom na link.
Nažalost nismo trenutno u mogućnosti da obradimo vaš zahtev.
Molimo vas da pokušate kasnije.

Објављен прелиминарни материјал за осми разред "Анализа и презентација података у Џупајтеру"

пре 6 године

Фондација Петља наставља са креирањем бесплатних материјала за учење програмирања у основној школи објављивањем приручника Анализа и презентација података у Џупајтеру.

 

Фондација Петља наставља са креирањем бесплатних материјала за учење програмирања у основној школи објављивањем приручника Анализа и презентација података у Џупајтеру . Тиме улазимо у нов домен примене програмирања оријентисан на извођење закључака заснованих на обради података. Приручник је прилагођен градиву осмог разреда, а прелиминарна (бета) верзија је објављена на порталу Petlja.org на следећој страници: https://petlja.org/skola/osnovna/osmi

Поред будућих осмака, овај Приручник је намењен и свима које интересује анализа података и њихова визуелизација, а сада имају могућност да пролазећи кроз садржај Приручника направе прве кораке у тој области. У приручнику се користи окружење за интерактивна израчунавања Џупајтер и програмски језик Пајтон.

Позивамо вас да прођете кроз приручник Анализа и презентација података у Џупајтеру и да нам јавите ваше утиске, пошаљете коментаре и сугестије на форуму Алгора (https://algora.petlja.org)

 

Погледај још и ...

Види све вести