Prijavi problem


Obeleži sve kategorije koje odgovaraju problemu

Još detalja - opišite nam problem


Uspešno ste prijavili problem!
Status problema i sve dodatne informacije možete pratiti klikom na link.
Nažalost nismo trenutno u mogućnosti da obradimo vaš zahtev.
Molimo vas da pokušate kasnije.

Prvi razred gimnazija


Na ovoj stranici se nalaze materijali za učenje programiranja u okviru prvog razreda gimnazije. Materijali prate zvaničan Program nastave i učenja u okviru nastavne teme Programiranje a preporučujemo ih i za samostalno učenje.

Programiranje u Pajtonu, priručnik za gimnaziju predstavlja uvod u tekstualno programiranje u programskom jeziku Pajton. Priručnik je osmišljen tako da vas kroz interaktivan rad uvede u svet tekstualnog programiranja, omogući da usvojite sintaksu programskog jezika Pajton i osnovne tehnike programiranja.

Programiranje grafike pomoću Pygame, priručnik za prvi razred gimnazije je posvećen programiranju dvodimenzionalne grafike i animacije pomoću biblioteke Pygame u programskom jeziku Pajton. Počevši od crtanja jednostavnih oblika poput kruga I kvadrata, Priručnik vas vodi prve animacije koju možete da napravite.

Zbirka kratkih pitanja iz programiranja za prvi razred gimnazije namenjena je proveri i utvrđivanju gradiva prvog razreda pomoću kratkih pitanja u kojima treba izabrati tačne odgovore, dopuniti kod ili napisati kratko rešenje. Zbirka može biti posebno korisna za brzu proveru znanja iz gradiva prvog razreda.