Prijavi problem


Obeleži sve kategorije koje odgovaraju problemu

Još detalja - opišite nam problem


Uspešno ste prijavili problem!
Status problema i sve dodatne informacije možete pratiti klikom na link.
Nažalost nismo trenutno u mogućnosti da obradimo vaš zahtev.
Molimo vas da pokušate kasnije.

Tim fondacije Petlja


Milan Simić
Milan Simić
direktor fondacije

Nakon Matematičke gimnazije diplomirao na ETF-u u Beogradu. Prvih sedam godina karijere je radio kao softver inženjer na proširivanju velikih softverskih biznis rešenja. Nakon toga je proveo 10 godina u Majkrosoftu gde je najveći period proveo na razvoju simulacije fizike za video igre kao softver inženjer i vođa tima. U septembru 2023. godine je napravio veliki zaokret u svojoj karijeri i pridružio se Petljinom timu kao savetnik za razvoj. U aprilu 2024. godine postao je direktor Fondacije Petlja.

Nebojša Vasiljević
Nebojša Vasiljević
direktor za veštačku inteligenciju

Nebojša Vasiljević je istaknut stručnjak u oblasti informacionih tehnologija i njihove primene u obrazovanju, trenutno na poziciji direktora za veštačku inteligenciju Fondacije Petlje. Njegovo duboko razumevanje tehnologije zajedno sa iskustvom u nastavi, industriji i oblikovanju javnih politika omogućili su mu da ostvari značajan doprinos u unapređivanju digitalnog obrazovanja u Srbiji, a posebno kada je u pitanju učenje programiranja. Svojom stručnošću u oblasti obrade prirodnog jezika (NLP) doprineo je usmeravanju razvojnih aktivnosti Fondacije Petlja ka primeni generativne veštačke inteligencije. Pre angažovanja u Fondaciji Petlja, bio je pomoćnik ministra zadužen za informaciono društvo, kada počinje njegova posvećenost jačanju uloge informacionih tehnologija u obrazovanju. Diplomirao je, magistrirao i doktorirao na Univerzitetu u Beogradu.

Katarina Anđelković
Katarina Anđelković
programska direktorka

Diplomirala na Odeljenju za sociologiju, Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Nakon toga je pet godina radila u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, gde je u delu obrazovanja vodila projekte poput „Digitalne škole“, konkursa „Digitalni čas“ i inicijative „Klikni bezbedno“, da bi iza rada u ministarstvu dve i po godine provela u Centru za promociju nauke radeći na međunarodnim projektima, popularizaciji i decentralizaciji nauke u Srbiji. Od kraja 2017. se vraća osnovnom i srednjem obrazovanju u domenu informacionih tehnologija kroz rad u Petlji, a promocijom i popularizacijom nauke se i dalje bavi u slobodno vreme.

Nevenka Nogo
Nevenka Nogo
projektna koordinatorka

Završila je Fakultet bezbednosti Univerziteta u Beogradu. Osvajila je nagradu na literalnom konkursu „Borislav Pekić“ i objavila esej u prvom izdanju bilingvalnog časopisa Filološkog fakulteta „Stagiornale“. Tokom srednje škole i na početku studija volontirala je za AFS, organizaciju koja se bavi razmenama učenika i promocijom mira i stabilnosti. Oprobala se i u administraciji, a 2022. počela da radi u Petljinom organizacionom timu.

Iva Gvozdenović
Iva Gvozdenović
projektna asistentkinja

Master student pravnog fakulteta Univerziteta Union u Beogradu iz oblasti Ekološko pravo. Završila Treću beogradsku gimnaziju, bilingvalno Italijanski. Radila je u Kancelariji za Kosovo i Metohiju na EU projektu "besplatna pravna pomoć". Završila online kurs "HR- upravljanje ljudskim resursima" 2021. godine. Oprobala se i kao HR Business Partner intern u CCHBC gde je, u sklopu prakse radila na dva projekta. Postala deo Petljinog organizacionog tima 2022. godine.

David Lutovac
David Lutovac
projektni asistent

Završio Filološku gimnaziju u Beogradu, smer za španski jezik. Oprobao se u administraciji, a nakon toga se više godina posvetio kuvarstvu. Zaposlen u Petlji od marta 2023. godine kao deo organizacionog tima.

Biljana Saičić
Biljana Saičić
administrativna saradnica

Diplomirala na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. Profesionalnu karijeru počela je u Udruženoj beogradskoj banci, ali vrlo brzo se opredelila za rad u spoljnoj trgovini. Nakon tri i po godine u Poslovnoj zajednici COBEX, dvadeset sedam godina radila je na velikom broju poslova iz oblasti spoljne trgovine u fabrici lekova Galenika Beograd. Zaposlena u Petlji od oktobra 2019. godine.

Infrastrukturni tim


Nenad Milutinović
Nenad Milutinović
vodeći softverski inženjer

Završio Matematičku gimnaziju u Beogradu za vreme koje je pohađao seminar Primenjene fizike i elekotronike u Istraživačkoj stanici Petnica. Diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Zaposlen u Petlji od oktobra 2018.

Jovan Marić
Jovan Marić
softverski inženjer

Završio Matematičku gimnaziju u Beogradu. Diplomirao na Matematičkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde trenutno pohađa master studije na katedri za informatiku.Zaposlen u Petlji od septembra 2019. Član je Machine Learning and Applications Group, bazirane na Matematičkom fakultetu.

Nemanja Vuković
Nemanja Vuković
softverski inženjer

Nakon par godina rada u logistici i uporednog usavršavanja u oblasti java web i front end developmenta kroz kurseve dobio priliku da proširuje svoje znanja i stiče iskustvo u radu na realnim projektima.

Spoljni saradnici


Snežana Marković
Snežana Marković
Saradnik za relacije sa nastavnicima

Diplomirani matematičar smera za računarstvo i informatiku. Ima dvadeset četiri godine radnog iskustva u srednjim školama i tri godine u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Dva puta osvajala prvu nagradu na takmičenju „Kreativna škola“, autor i realizator više programa stručnog usavršavanja iz oblasti učenja na daljinu, primene IKT u nastavi, projekata iz oblasti obrazovanja, više puta član komisije za izradu nastavnih programa za računarstvo i informatiku. Koautor ili recenzent nekoliko udžbenika i priručnika za nastavu računarstva i informatike. Za vreme rada u Ministarstvu inicirala izradu novog kurikuluma za informatiku u osnovnoj i srednjim školama i promenu statusa predmeta informatika i računarstvo u obavezan predmet od petog razreda osnovne škole.

Luka Simić
Luka Simić
softverski inženjer - volonter

Završio Računarsku gimnaziju u Beogradu i trenutno na osnovnim studijama na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, odsek Softversko inženjerstvo. Saradnik na seminaru primenjene fizike i elektronike u Istraživačkoj stanici Petnica.

Memorial


Nikola Stojanović
Nikola Stojanović (1989 - 2023)
Frontend developer

Završio Matematičku gimnaziju u Beogradu. Nakon dugogodišnjeg bavljenja plesom,vratio se programiranju. Zaposlen u Petlji od aprila 2022.