Prijavi problem


Obeleži sve kategorije koje odgovaraju problemu

Još detalja - opišite nam problem


Uspešno ste prijavili problem!
Status problema i sve dodatne informacije možete pratiti klikom na link.
Nažalost nismo trenutno u mogućnosti da obradimo vaš zahtev.
Molimo vas da pokušate kasnije.

C# programiranje grafičkog korisničkog interfejsa

pre 5 godine

Fondacija Petlja je pripremila još jedan priručnik za gimnazijalce sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku

Priručnik C# programiranje grafičkog interfejsa (GUI) je namenjen pre svega učenicima gimnazija u odeljenjima poznatim kao specijalizovana IT odeljenja, ali i svima koje ova tema više zanima. Zamišljen kao dopunski materijal i dodatna podrška nastavi. Primeri su pisani u programskom jeziku C# jer je to jezik koji se najčešće koristi na ovom smeru u gimnazijama.

 

Poslednjih par decenija GUI je dominatan oblik interfejsa na dekstop i laptop računarima. Pored svoje široke primene koju GUI danas ima, on predstavlja i dobru priliku da se programiranje vežba na zanimljiviji način, pa je s razlogom našao svoje mesto u školskim programima.

 

Zbog toga je autorski tim u Fondaciji Petlja procenio da jedan ovakav materijal treba da postoji među brojnim edukativnim resursima na portalu petlja.org i da će naći svoj put do talentovanih đaka i doprineti formiranju budućih stručnjaka u ovoj oblasti.