Prijavi problem


Obeleži sve kategorije koje odgovaraju problemu

Još detalja - opišite nam problem


Uspešno ste prijavili problem!
Status problema i sve dodatne informacije možete pratiti klikom na link.
Nažalost nismo trenutno u mogućnosti da obradimo vaš zahtev.
Molimo vas da pokušate kasnije.

Završena prva runda kvalifikacija u takmičenju iz programiranja za osnovce

pre 5 godine

U nedelju, 15. decembra održana je prva od tri predviđene runde kvalifikacija za takmičare osnovnih škola

Ovogodišnji ciklus takmičenja iz informatike za osnovce je započeo jednom novinom. Naime, komisija za osnovnoškolska takmičenja Društva matematičara Srbije je u sklopu priprema takmičara za više nivoe takmičenja organizovala onlajn kvalifikacije. Prva od tri runde kvalifikacija je održana preko portala Petlja.org 15. decembra. 

 

Prvoj rundi kvalifikacija je pristupilo ukupno 624 đaka viših razreda osnovnih škola. Od toga, tokom 12 sati koliko je trajalo takmičenje, zadatke je poslalo ukupno 590 osnovaca od čega je pozitivan skor ostvarilo njih 484. 

 

Zanimljivo je videti i interesovanje učenika po razredima. Kada je reč o petacima njih 105 je poslalo zadatke na ocenjivanje, potom 183 učenika šestog razreda, 177 učenika sedmog razreda i 125 učenika osmog razloga. 

 

Sledeća runda kvalifikacija je zakazana za nedelju, 12. januar 2020. godine sa početkom u 10 časova. I druga runda kvalifikacija će biti održana preko portala Petlja.org a sve informacije o takmičenju se nalaze na sledećoj veb adresi https://takprog.petlja.org/osnovnaskola

 

Kako kvalifikacije imaju pre svega pripremni karakter kako bi se učenici navikli na automatsko ocenjivanje i celokupno onlajn okruženje, svi koji nisu učestvovali u prvoj rundi, mogu se priključiti u drugoj i trećoj rundi kvalifikacija. Podsećamo još jednom da kvalifikacije nisu eliminacionog karaktera i da svi učenici mogu učestvovati na opštinskom takmičenju bez obzira da li su učestvovali na kvalifikacijama ili ne.