Prijavi problem


Obeleži sve kategorije koje odgovaraju problemu

Još detalja - opišite nam problem


Uspešno ste prijavili problem!
Status problema i sve dodatne informacije možete pratiti klikom na link.
Nažalost nismo trenutno u mogućnosti da obradimo vaš zahtev.
Molimo vas da pokušate kasnije.

rasPETLJAvanje - četvoromesečni onlajn program podrške učenju programiranja

pre 2 godine

Veoma smo uzbuđeni što možemo da vam predstavimo rasPETLJAvanje - četvoromesečni program podrške učenju programiranja namenjen učenicima i učenicama uzrasta od 11 do 18 godina.

Fondacija Petlja, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, a uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj, organizuje rasPETLjAvanje - četvoromesečni onlajn program podrške učenju programiranja za učenice i učenike osnovnih i srednjih škola uzrasta između 11 i 18 godina. Program je namenjen onima koji su posebno zainteresovani za učenje programiranja kroz rešavanje algoritamskih zadataka i potpuno je besplatan. U toku rasPETLjAvanja, polaznici i polaznice će učestvovati u onlajn predavanjima i rešavati zadatke u periodima između predavanja, za šta će biti obezbeđena podrška mentora sa iskustvom u programiranju i radu sa zainteresovanim učenicima i učenicama. Od polaznika se očekuje posvećenost i kontinuirani rad. 

 

Pripremljena su dva plana rada, jedan, namenjen početnicima/početnicama, i drugi koji obuhvata uvod u naprednije teme. Polaznici/polaznice će imati mogućnost da biraju plan koji odgovara njihovom predznanju, a u izboru će im pomoći samoevaluacioni test.

 

Predviđeno je da će rasPETLjAvanje trajati od 11. januara do početka maja 2023. godine. Planirano je da se predavanja održavaju vikendom, a raspored aktivnosti biće objavljen prijavljenim polaznicama i polaznicima.  

 

 Učenice i učenici se mogu prijaviti putem formulara koji se nalazi na sledećem linku: https://forms.office.com/r/TZnU98p6bB

 

Svi koji se prijave do 10. januara 2023. u 12:00 biće uključeni u program od početka, a zainteresovani mogu da se pridruže rasPETLjAvanju i kasnije tokom trajanja programa. Broj polaznika/polaznica nije ograničen.  

 

Program rasPETLjAvanja organizuje Fondacija Petlja, u okviru projekta „Izgradnja ključnih računarskih kompetencija - ka radnoj snazi budućnosti“, koji sprovodi UNDP u partnerstvu sa Ministarstvom prosvete, uz podršku Vlade Republike Srbije.  

 

Sva dodatna pitanja mogu se postaviti putem sledeće adrese elektronske pošte: raspetljavanje@mg.petlja.org