Prijavi problem


Obeleži sve kategorije koje odgovaraju problemu

Još detalja - opišite nam problem


Uspešno ste prijavili problem!
Status problema i sve dodatne informacije možete pratiti klikom na link.
Nažalost nismo trenutno u mogućnosti da obradimo vaš zahtev.
Molimo vas da pokušate kasnije.

Promene u Petlji na rukovodećim pozicijama – dobro poznata lica, nove pozicije i pojačanje u našem timu

pre 13 dana

Proleće je donelo važne promene unutar naše organizacije za koje verujemo da predstavljaju značajan korak u ostvarivanju našeg cilja.

U godini u kojoj je veštačka inteligencija postala ključna tema, naš dosadašnji direktor Nebojša Vasiljević je prepoznao njen potencijal i vođen novim okolnostima koje je veštačka inteligencija donela, odlučno prihvatio novi izazov. Nebojša će se unutar naše organizacije u potpunosti posvetiti pitanjima primene veštačke inteligencije u obrazovanju, a od 01.aprila je i zvanično preuzeo poziciju direktora za veštačku inteligenciju. 

 

Kako Nebojšina nova pozicija nosi nove odgovornosti, pravljenje ovog koraka ne bi bilo moguće da nismo imali pravu osobu koja bi preuzela vođenje organizacije Milana Simića. Milan se našem timu pridružio u septembru 2023. godine kao savetnik za razvoj, krajem iste godine je prihvatio ulogu zamenika direktora, a od aprila je direktor Fondacije Petlja. 

 

Milan je veći deo svoje karijere proveo gradeći svoje iskustvo kao softverski inženjer i vođa tima u Majkrosoftu i spreman je da se suoči sa izazovima koje donosi prelazak na novu poziciju i da predvodi naš tim ka inovacijama i ostvarenju našeg cilja - podršci mladim generacijama u razvoju digitalnih veština za poslove budućnosti. 

 

Konačno, i naš Upravni odbor je u ovoj godini dobio pojačanje. Ponosni smo i na činjenicu da se Upravnom odboru pridružio Dragan Tomić, koji se nalazi na poziciji VP of Engineering u dobropoznatom Databricks-u.