Prijavi problem


Obeleži sve kategorije koje odgovaraju problemu

Još detalja - opišite nam problem


Uspešno ste prijavili problem!
Status problema i sve dodatne informacije možete pratiti klikom na link.
Nažalost nismo trenutno u mogućnosti da obradimo vaš zahtev.
Molimo vas da pokušate kasnije.

Petljina onlajn učionica

pre 5 godine

Fondacija Petlja je objavila nove onlajn kurseve na posebnoj stranici Učionica koji su namenjeni učenju programiranja od kuće.

Fondacija Petlja je na svom portalu kreirala posebnu stranicu pod nazivom Učionica gde se nalaze kursevi koje učenici starijih razreda osnovne škole mogu u ovom trenutku samostalno da prolaze i na taj način uče programiranje od kuće. Ova stranica je pored postojećih materijala na portalu petlja.org dodatan vid podrške nastavnicima i učenicima osnovnih škola. 

 

Lekcije objavljene na veb stranici petlja.org/ucionica sele učionicu u onlajn prostor i predstavljaju dodatnu podršku za nastavu od kuće omogućavajući učenicima da prolazeći kroz raznovrstan materijal savladavaju gradivo Informatike, gde se u drugom polugodištu uči programiranje. Svaka lekcija se sastoji od teorijskog dela, kratkog videa, pitalica i na kraju kratkog testa za proveru znanja. Stranica Učionica će se svakim danom unapređivati, a nove lekcije za učenike osnovnih škola će izlaziti jednom nedeljno kao što bi u i u redovnoj školi učenici jednom nedeljno imali čas Informatike i računarstva. 

 

U narednim danima biće objavljeni materijali i za učenike redovnih gimnazija kao i za one koji su upisali specijalizovana IT odeljenja. Svi kursevi prate postojeće Petljine materijale za nastavu računarstva. 

 

Pored toga što će se dodavati nove lekcije i novi sadržaji, ovi onlajn kursevi će se kontinuirano unapređivati, uključujući i dodatne funkcionalnosti za nastavnike. Uskoro će nastavnici moći da formiraju svoje grupe za učenike kojima predaju, tako da će moći da prate napredak svakog od njih. Dodatno, potrudićemo se da u narednom periodu unapređujemo interakciju nastavnika sa učenicima u okviru onlajn kurseva kako bi nastavnik u punoj meri mogao da ostvari svoju ulogu u Petljinoj onlajn učionici.