Prijavi problem


Obeleži sve kategorije koje odgovaraju problemu

Još detalja - opišite nam problem


Uspešno ste prijavili problem!
Status problema i sve dodatne informacije možete pratiti klikom na link.
Nažalost nismo trenutno u mogućnosti da obradimo vaš zahtev.
Molimo vas da pokušate kasnije.

Održani časovi za primenu mikrobita u okviru projekta „Škole za 21. vek"

pre 11 dana

U okviru ciljane podrške školama u realizaciji predmeta Digitalni svet posetili smo škole i u njima održali časove za primenu mikrobita.

U saradnji sa Zavodom za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja i British Council-om koji finansira realizaciju projekta, odabrali smo 10 osnovnih škola u Kraljevu, Ubu, Kikindi, Koceljevi, Vršcu i Beogradu, koje smo posetili u periodu od 28. februara do 18. marta 2024. godine. Tom prilikom su naši treneri, uz pomoć nastavnika razredne nastave, đacima trećeg i četvrtog razreda održali časove Digitalnog sveta, pružajući im priliku da se upoznaju sa mikrobitom. 

 

Đaci su sa svojim učiteljicama kreirali animacije za mikrobit i napravili brojač koraka. Cilj časova je bio da podstaknu kreativnost, inovativnost i razviju algoritamsko razmišljanje kod učenika, i da pruže podršku nastavnicima razredne nastave, a časovima su prisustvovali i predstavnici Zavoda, British Council-a i Fondacije Petlja.

 

Časovi su ostavili pozitivan utisak na đake, većina je istakla da im je korišćenje mikrobit uređaja potpuno novo. Časovi su im bili zanimljivi i kako sami kažu nikad brže nisu prošli. Takođe, veliki broj njih je pokazao zainteresovanost da opet rade sa mikrobitom.

 

Ova inicijativa je deo pilot projekta koji zajednički sprovode British Council i Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja u okviru ciljane podrške školama u realizaciji predmeta Digitalni svet i našeg šireg napora da podržimo digitalizaciju obrazovanja i da osnažimo nastavnike i učenike u korišćenju novih tehnologija u učionici.

 

Podsećamo da je tokom prve faze projekta „Škole za 21. vek“ tim Fondacije Petlja pored brojnih obuka za nastavnike i nastavnice predmetne nastave kreirao i 3 priručnika za brojnim primerima primene mikrobit uređaja u nastavi Informatike i računarstva i Tehnike i tehnologije. 

 

Svi priručnici prate zvanične programe nastave i učenja, besplatni su i dostupni na sledećem linku: https://petlja.org/projekti/British