Prijavi problem


Obeleži sve kategorije koje odgovaraju problemu

Još detalja - opišite nam problem


Uspešno ste prijavili problem!
Status problema i sve dodatne informacije možete pratiti klikom na link.
Nažalost nismo trenutno u mogućnosti da obradimo vaš zahtev.
Molimo vas da pokušate kasnije.

Kvalifikacije za takmičare osnovnih škola

pre 5 godine

U nedelju, 15. decembra, po prvi put, đaci osnovnih škola koji se takmiče iz programiranja će učestvovati u kvalifikacijama koje imaju pripremni karakter

Društvo matematičara Srbije je ove godine uvelo novinu kada je reč o takmičenjima iz programiranja za osnovnu školu. Naime, od ove takmičarske sezone za učenike petog, šestog, sedmog i osmog razreda komisija za osnovnoškolska takmičenja je predvidela tri runde kvalifikacija sa primarnim ciljem da se učenici bolje pripreme za nastupajući ciklus takmičenja.

 

Prva runda kvalifikacija je zakazana za nedelju, 15.12.2019. a naredne dve runde će se održati 12.01.2020. i 26.01.2020. godine. Svaka runda će počinjati u 10h i trajaće do 22h i u tom periodu će takmičari moći da pošalju svoja rešenja. 

 

Ako bismo želeli da napravimo paralelu sa sportskim takmičenjima, onda bismo ove kvalifikacije mogli da posmatramo kao pripremni turnir. 

 

Podsećamo, da bi takmičar mogao da pristupi kvalifikacijama potrebno da je ima registrovan nalog na Petlja.org. Sve informacije o samom takmičenju, načinu kako se otvara nalog, registraciji na takmičenje možete pronaći na sledećoj veb adresi: https://takprog.petlja.org/osnovnaskola