Prijavi problem


Obeleži sve kategorije koje odgovaraju problemu

Još detalja - opišite nam problem


Uspešno ste prijavili problem!
Status problema i sve dodatne informacije možete pratiti klikom na link.
Nažalost nismo trenutno u mogućnosti da obradimo vaš zahtev.
Molimo vas da pokušate kasnije.

Počele su kvalifikacije za Bubble cup 16

pre 11 meseci

Pozivamo sve zainteresovane studente i srednjoškolce da se prijave na takmičenje u programiranju i rešavanju algoritamskih zadataka Bubble Cup 16

Bubble cup je timsko takmičenje u programiranju namenjeno srednjoškolcima i studentima uzrasta od 15 do 24 godine koje realizujemo uz podršku Microsoft razvojnog centra u Srbiji. Takmičenje je  pokrenuto 2008. godine, a ove godine ima za cilj da privuče talentovane programere iz cele zemlje i da kao i svake godine promoviše vrednosti komunikacije, druženja i timskog rada.  

 

Takmičarski timovi se mogu sastojati od najviše tri člana, bilo da su to studenti ili srednjoškolci. Ukoliko se radi o studentskom timu, svi članovi moraju biti upisani na isti univerzitet, ali mogu pohađati različite fakultete unutar njega. Timovi srednjoškolaca mogu se formirati od učenika koji dolaze iz različitih škola. Ova pravila omogućavaju raznolikost u sastavu timova i podstiču saranju među takmičarima sa različitim obrazovnim pozadinama.

 

Takmičenje se sastoji iz dva dela i to: 

  1. Onlajn kvalifikaciona runda koja traje od 08. maja do 08. juna 2023. godine
  2. Finalna runda koja će se održati u oktobru 2023. godine

Finalna runda će biti održana uživo u Beogradu jedne subote u oktobru, a tačan datum će biti saopšten svim učesnicima kada bude i utvrđen. 

 

Prijave su otvorene od početka kvalifikacija do 01. juna. Više o takmičenju, pravilima i načinu prijave možete pronaći na Bubble Cup sajtu ili putem mejla bubble@bubblecup.org