Prijavi problem


Obeleži sve kategorije koje odgovaraju problemu

Još detalja - opišite nam problem


Uspešno ste prijavili problem!
Status problema i sve dodatne informacije možete pratiti klikom na link.
Nažalost nismo trenutno u mogućnosti da obradimo vaš zahtev.
Molimo vas da pokušate kasnije.

Onlajn testovi dostupni na Petlji

pre 4 godine

Od danas, nastavnici lako mogu da kreiraju onlajn testove za svoje učenike u šestom i sedmom razredu i prvom razredu gimnazije i time provere njihovo znanje iz programiranja

Kako se približavamo kraju školske godine, naš tim je razvio još jednu funkcionalnost na portalu petlja.org koja ovih dana može biti dodatna podrška nastavnicima informatike. Nastavnici koji predaju računarstvo u šestom i sedmom razredu kao i u prvom razredu gimnazije od danas mogu na vrlo jednostavan način preko svojih nastavničkih naloga da naprave onlajn testove za proveru znanja koristeći naše materijale. 

 

Nova funkcionalnost pravljenja testova omogućava nastavniku da izabere onoliko pitanja koliko smatra da jedan test treba da sadrži, da ta pitanja budu različite težine kao i da napravi više kombinacija pitanja i taj test učenicima dostavi u formi linka kojem učenik pristupa. U svakom trenutku nastavnik može zaustaviti test ili ga ponovo pokrenuti, a da bi nastavnik mogao da kreira test potrebno je da pristupi preko svog nastavničkog naloga kontrolnoj tabli i izabere opciju Testovi sa kratkim pitanjima.

 

Po završenom testu, nastavnik će za svakog učenika moći da vidi na koja pitanja iz testa je učenik tačno, a na koja netačno odgovorio. Na taj način, nastavniku je ovo još jedan alat i vid podrške pri davanju ocene. 

 

U narednom periodu nastavljamo sa radom na novim funkcionalnostima koje će rad na našem portalu učiniti još udobnijim i nastavnicima i učenicima.