Prijavi problem


Obeleži sve kategorije koje odgovaraju problemu

Još detalja - opišite nam problem


Uspešno ste prijavili problem!
Status problema i sve dodatne informacije možete pratiti klikom na link.
Nažalost nismo trenutno u mogućnosti da obradimo vaš zahtev.
Molimo vas da pokušate kasnije.

Letnja škola programiranja 2023

pre 10 meseci

Ponovo imamo priliku da se družimo i učimo uživo, na drugoj po redu Letnjoj školi programiranja, u Sremskoj Mitrovici.

Pozivamo učenike i učenice koji su ovog leta završili peti, šesti, sedmi ili osmi razred osnovne škole da se prijave na besplatnu Letnju školu programiranja.

 

Letnja škola programiranja će se ove godine održati u Sremskoj Mitrovici, u terminima od 28.07. do 04.08.2023. i od 23.08. do 30.08.2023. Polaznicima i polaznicama će biti obezbeđeni smeštaj i ishrana na bazi punog pansiona, u Domu učenika srednjih škola Sremska Mitrovica. Nastava će se odvijati u Mitrovačkoj gimnaziji, koja se nalazi u centru grada.

 

Osim stručnog dela programa iz oblasti računarstva, koji će biti fokusiran na rešavanje algoritamskih zadataka u programskom jeziku Python i rad u njegovoj biblioteci za 2D grafiku Pygame, za polaznike i polaznice će biti organizovano upoznavanje i razgovori sa stručnjacima i stručnjakinjama iz IT industrije, kao i rekreativne aktivnosti poput izleta, kvizova i večeri društvenih igara.

 

Smeštaj, ishrana i program Letnje škole programiranja su besplatni za polaznike i polaznice, dok troškove prevoza snose roditelji ili staratelji.

 

Za prijavljivanje je potrebno da kandidat ima kreiran nalog na portalu petlja.org. Zainteresovani učenici i učenice treba da se prijave najkasnije do 05.07.2023, do 21 čas, tako što će zajedno sa roditeljem ili starateljem popuniti upitnik koji se nalazi na sledećem linku: https://petlja.org/prijavni_formular. Iako delove upitnika popunjavaju sa roditeljem ili starateljem, važno je da na pitanja iz upitnika koja se tiču dosadašnjeg susretanja sa programiranjem učenici i učenice odgovore samostalno. 

 

Nakon zatvaranja prijava 05.07.2023. godine, svi prijavljeni kandidati i kandidatkinje koji su uspešno popunili prijavni formular dobiće mejl sa dodatnim informacijama i linkom ka testu znanja iz programiranja koji će moći da urade u periodu od 06.07. u 10 časova do 08.07. u 10 časova. Test će se raditi u tekstualnom programskom jeziku Python na Petljinoj platformi. Napominjemo da Fondacija Petlja zadržava pravo da organizuje i drugi krug testiranja, kao i da kandidata ili kandidatkinju za koje se ustanovi da su prilikom testiranja prepisivali diskvalifikuje. 

 

Broj mesta na Letnjoj školi programiranja je ograničen na 100 polaznika/ca raspoređenih u dva termina od po 50 polaznika/ca. Konačnu selekciju kandidata i kandidatkinja će obaviti stručna komisija i najkasnije do 15.07.2023. obavestiti izabrane učenike i učenice i njihove roditelje ili staratelje. Rang lista će biti formirana na osnovu rezultata testa i pokazane motivacije i zainteresovanosti za oblast programiranja. Učenici i učenice koji budu pozvani na Letnju školu programiranja će biti raspoređeni u odgovarajuće grupe kako bi pohađali program prilagođen njihovom predznanju. U slučaju da je veći broj pozvanih učenika i učenica izabrao isti termin za pohađanje Letnje škole programiranja, prednost u izboru termina imaće bolje rangirani kandidati i kandidatkinje.

 

Ukoliko imate dodatnih pitanja, budite slobodni da nam pišete na: letnjaskola@mg.petlja.org

 

Letnju školu programiranja organizuje Fondacija Petlja, u okviru projekta „Izgradnja ključnih računarskih kompetencija – ka radnoj snazi budućnosti“, koji sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u partnerstvu sa Ministarstvom prosvete, uz podršku Vlade Republike Srbije.