$$ \newcommand{\floor}[1]{\left\lfloor{#1}\right\rfloor} \newcommand{\ceil}[1]{\left\lceil{#1}\right\rceil} \renewcommand{\mod}{\,\mathrm{mod}\,} \renewcommand{\div}{\,\mathrm{div}\,} \newcommand{\metar}{\,\mathrm{m}} \newcommand{\cm}{\,\mathrm{cm}} \newcommand{\dm}{\,\mathrm{dm}} \newcommand{\litar}{\,\mathrm{l}} \newcommand{\km}{\,\mathrm{km}} \newcommand{\s}{\,\mathrm{s}} \newcommand{\h}{\,\mathrm{h}} \newcommand{\minut}{\,\mathrm{min}} \newcommand{\kmh}{\,\mathrm{\frac{km}{h}}} \newcommand{\ms}{\,\mathrm{\frac{m}{s}}} \newcommand{\mss}{\,\mathrm{\frac{m}{s^2}}} \newcommand{\mmin}{\,\mathrm{\frac{m}{min}}} \newcommand{\smin}{\,\mathrm{\frac{s}{min}}} $$

Prijavi problem


Obeleži sve kategorije koje odgovaraju problemu

Još detalja - opišite nam problem


Uspešno ste prijavili problem!
Status problema i sve dodatne informacije možete pratiti klikom na link.
Nažalost nismo trenutno u mogućnosti da obradimo vaš zahtev.
Molimo vas da pokušate kasnije.

MinusNaRacunu

Autor zadatka
Saradnici
Autor rešenja
Izvor zadatka
vreme memorija ulaz izlaz
1 s 1000 Mb standardni izlaz standardni ulaz

Promene stanja na računu mogu da budu uplate na račun ili isplate sa računa. Uplate se zadaju kao pozitivni celi brojevi, a isplate kao negativni. Napisati program koji učitava stanje računa u nekom trenutku, a zatim broj n i n celih brojeva koji predstavljaju promene stanja, počevši od datog stanja. Broj promena može da bude i nula. Program treba da ispiše koliki je bio najveći minus na računu, ili tekst „Racun nije bio u minusu“.

U prvom redu početno stanje. U sledećem redu broj promena n. U sledećih n redova po jedna promena.

Najveći minus na računu (uključujući i početno stanje), kao negativan broj, ili, rečenica „Racun nije bio u minusu.“ (sa tačkom na kraju, bez navodnika).

0 ≤ n ≤ 10000, a svaka promena i početno stanje su u zatvorenom intervalu između -100 i 100.

Ulaz izlaz

-50
5
-6
-50
-30
88
-57

-136

Morate biti ulogovani kako biste poslali zadatak na evaluaciju.